Klassenindeling

Puppyklas A en B

De puppyklas is ingedeeld in puppy A en B. Het accent in beide groepen ligt op de socialisatie en het creëren van een goede band tussen hond en geleider. De basisoefeningen zoals houdingen, komen en volgen worden hier aangeleerd. Er is juist een niveauverschil tussen de beide klassen. De instructeur overlegd met u, wanneer u overgaat naar de volgende klasse.

Tussenklas

In deze groep wordt er verder gewerkt aan de oefeningen uit de puppyklas. De oefening blijven wordt hier als nieuwe oefening aangeleerd. Grote honden, ouder dan 6 maanden, die voor het eerst naar de les komen, kunnen hier instromen. In deze klas wordt nog zeer veel gespeeld met de hond om zo een nog beter band te creëren. Om naar de A’tjes te kunnen overgaan, moet men een proef afleggen.

A Klas

In de A’tjes wordt meer aandacht geschonken aan de wijze waarop de oefeningen uitgevoerd worden. Apporteren is een nieuwe oefening in deze klasse. U leert hier ook u hond begrijpen. Om naar de B’tjes te kunnen overgaan, moet men een proef afleggen.

B Klas

In de B’tjes zullen steeds meer oefeningen los uitgevoerd worden. De lat komt weer wat hoger te liggen en er wordt meer en meer gelet op de afwerking van de oefeningen. Nieuwe oefeningen zoals het terugsturen naar de plaats en het los volgen worden hier aangeleerd. Naast de klassieke oefeningen, zal er ook aandacht zijn voor het sociale aspect. Hoe sociaal is de hond naar andere honden, mensen, verkeer, etc. Om naar de C’tjes te kunnen overgaan, moet men een proef afleggen.

C Klas (brevet groep)

De C’tjes is de laatste klas voor het behalen van het officiële brevet van Sint-Hubertus. Het spreekt dan voor zich dat de aandacht geschonken wordt aan de oefeningen die afgelegd moeten worden tijdens deze brevetproef.
Om over te gaan naar de debutanten moet men geslaagd zijn voor het officiële brevet. Dit kan enkel tijdens een officiële wedstrijd.

Debutanten

In deze groep trainen de honden die geslaagd zijn voor de brevetproef. De oefeningen van het gehoorzaamheidsprogramma worden in alle mogelijke omstandigheden geoefend zodat hond en geleider optimaal voorbereid zijn op het spelen van wedstrijden.

Programma 1

In deze groep trainen de honden die op officiële wedstrijden in programma 1 uitkomen of die dat binnenkort hopen te doen.

Overgangsproeven

Indien de geleider met zijn hond klaar is om over te gaan naar een volgende klas, zal deze worden onderworpen aan een kleine proef. We organiseren elke maand, één overgangsproef. Als u geslaagd bent voor die test, kunt u overgaan naar de volgende groep. We organiseren de testen voor de Tussenklas, A’tjes en B’tjes. De datums zijn terug te vinden op facebook bij evenementen. Het inschrijven voor de proef is mogelijk na overleg met u instructeur.

Hieronder kan u per klas de overgangsproef terugvinden:

  • Puppy’s: in overleg met de instructeur, wordt er gekeken wanneer men over mag.
  • Tussenklas
  • A
  • B
  • C