Info

Agility of behendigheid is een hondensport, waarbij de hond zo snel en behendig mogelijk een hindernisparcours aflegt. De agilitysport is voor veel honden en hun baas een fantastische vrijetijdsbesteding.

Het agilityprogramma (KLIK) dat gevolgd wordt op onze school is volledig gebaseerd op het programma van de sectie 4C van de Koninklijke Kynologische Unie Sint-Hubertus (K.K.U.S.H).

 Om te starten met agilitytraining moet de hond minimaal 1 jaar oud zijn en moet de hond een aantal basiscommando's van het gehoorzaamheidsprogramma meester zijn. Dit laatste wordt getest door middel van een kleine gehoorzaamheidsproef die aan het begin van het seizoen wordt afgenomen (eind maart).

De parcours, met zijn verschillende hindernissen, doet een beroep op zowel de snelheid als het atletisch vermogen van de hond. Omdat de sport voldoet aan de behoeften van de hond zal deze met enthousiasme aan de agilitysport deelnemen. Het plezier van de hond staat voorop, maar ook in andere opzichten biedt de agilitysport veel voordelen. Tijdens de agilitytraining wordt de band tussen hond en baas steeds sterker. Hond en baas leren van elkaar en leren elkaar zo beter te begrijpen. Het beoefenen van deze sport resulteert daarom ook in een beter opgevoede hond.