Info

Agility of behendigheid is een hondensport, waarbij de hond zo snel en behendig mogelijk een hindernisparcours aflegt.

De agilitysport is voor veel honden en hun baas een fantastische vrijetijdsbesteding. Het parcours met zijn verschillende hindernissen doet een beroep op zowel de snelheid als het atletisch vermogen van de hond.

Durf en doorzettingsvermogen zijn even belangrijk en de aangeboren leergierigheid van de hond wordt door deze sport gestimuleerd. Omdat de sport voldoet aan de behoeften van de hond zal deze met enthousiasme aan de agilitysport deelnemen.

Ook voor de toeschouwer is agility een aantrekkelijke sport. Het is een genoegen de sprongen en kunsten te bekijken die de honden zonder enige moeite schijnen te beheersen.

Het plezier van de hond staat voorop, maar ook in andere opzichten biedt de agilitysport veel voordelen. Tijdens de agilitytraining wordt de band tussen hond en baas steeds sterker. Hond en baas leren van elkaar en leren elkaar zo beter te begrijpen. Het beoefenen van deze sport resulteert daarom ook in een beter opgevoede hond.

De hond kan in de agilitysport zijn energie en behoefte aan beweging kwijt. Tegelijkertijd is het een uitstekende manier om uw hond in optimale conditie te houden.
Agility is een echte teamsport en alleen bij een goede verstandhouding tussen de hond en de geleider zullen er goede resultaten worden behaald.
Om te starten met agilitytraining moet de hond minimaal 1 jaar oud zijn en moet de hond een aantal basiscommando's van het gehoorzaam-heidsprogramma meester zijn. Dit laatste wordt getest door middel van een kleine gehoorzaamheidsproef die aan het begin van het seizoen wordt afgenomen.